Business Akaa

Akaa on osa yli 500 000 asukkaan Tampereen seutua, joka on toiseksi suurin Helsingin seudun jälkeen. Sijainti tarjoaa erinomaiset liikenneyhteydet.

Kaikki Suomen suurimmat kaupungit, satamat ja lentokentät (Tampere-Pirkkalan lentoasema 46 km) sijaitsevat 150 kilometrin säteellä Akaasta. Akaan kaupunki on kasvava ja kehittyvä muuttokohde, jonka yhä useampi yritys valitsee sijainnikseen.

Visio

Energy Point Akaa -tulevaisuuden energiaratkaisut teollisuudelle 

EPA-hankkeessa (Energy Point Akaa) on tarkoituksena rakentaa älykäs, joustava ja modulaarinen uusiutuvalla energialla toimiva hybridi järjestelmä yritysalueen tarpeisiin.

EPA-hankkeessa luodaan yritysalueelle imagollinen energiainfra, joka keskittyy uusiutuvan energian tuotantoon ja sen yhdistämiseen keskitettyyn sekä hajautettuihin energiavarastoratkaisuihin.

Olemme luomassa uutta tapaa toteuttaa kestäviä ratkaisuja raskaan kaluston latausmahdollisuuteen ilman alueelle tulevien toimijoiden investointeja. Osana hajautettua energiavarastoratkaisua pyritään tehostamaan myös valaistuksen huoltovarmuutta ja tarjoamaan sen tarjoamaa kuormapotentiaalia osana kuormanhallinta ja virtuaalista voimalaitos kokonaisuutta.

Kaupunki on toteuttanut bioenergiaan tuottamiseen kohdentuneen selvityksen ja erityisenä kiinnostuksena on luoda ratkaisuja, joilla biokaasun tuotanto voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti palvellen laajasti alueen tarpeita.

Yhteisöllinen startup toimintamalli 2025

Rakennamme Akaaseen sijoittuville startupeille sekä yhteistyökumppaneille yhteisöllisen toimintamallin, jossa sparrataan ja autetaan yrittäjyyden ja menestymisen alkuun. Yhteisössä kohtaavat niin yrittäjät ja opiskelijat kuin toimintaamme tukevat yhteistyökumppanit ja mentorit. Yhdistämme toimintaan Ensimetrin, Yrityskummien, eri oppilaitosten sekä elinkeinotoiminnan palvelut. Haluamme olla luomassa menestystarinoita yhdessä yritysten kanssa.

Kestävän liikkumisen ratkaisu

Akaaseen on alle 30 min ajomatka Tampereelta, Hämeenlinnasta ja Valkeakoskelta. Tampere-Helsinki-radalla molempiin suuntiin 40 junayhteyttä vuorokaudessa ja työmatkaliikenteen aikoihin 2-3 yhteyttä tunnissa. Turun suuntaan on useita yhteyksiä vuorokaudessa. Matkustajamäärien kasvu Akaan asemilla, Toijalassa ja Viialassa, on ollut pääradalla Suomen suurinta.

Logistinen sijaintimme antaa loistavat mahdollisuudet suurten logistiikkalaitosten sijoittumiseen alueellemme. Työvoiman saatavuus mahdollistuu maan suurimpiin kuuluvan työssäkäyntialueen Tampereen läheisyydellä. Lähivuosina kehitämme liikkumisen ratkaisuja erityisesti Akaan sisäisessä liikenteessä kohti kestävää liikkumista.